Ceaiul de gălbenele și beneficiile lui

ceaiul de galbenele

ceaiul de galbeneleCeaiurile din plante sunt folosite de când lumea pentru tratarea diverselor probleme de sănătate cu care ne-am putea confrunta. Ceaiul de gălbenele este foarte popular în toată lumea şi este foarte apreciat, totodată, pentru că are extrem de multe beneficii asupra sănătăţii. Planta apare anual şi are nişte flori galbene, de unde i se trage şi denumirea. Dacă doriţi să obţineţi maximul de beneficii din această plantă, ar trebui să îi culegeţi florile şi să le uscaţi rapid, într-un mediu fără umezeală. Nu trebuie să utilizaţi procedee sau surse artificiale de căldură pentru a le grăbi uscarea, ci trebuie să lăsaţi acest proces să aibă loc natural, în ritmul propriu. Cea mai indicată metodă este aceea de a le întinde pe o bucată de pânză sau pe o bucată de hârtie, undeva într-un loc umbros şi fără umezeală.

Pe lângă faptul că ceaiul de gălbenele este un ajutor de nădejde pentru tratarea, dar şi pentru prevenirea anumitor boli, el poate fi consumat din pură plăcere pentru că are o aromă foarte bună şi plăcută. Un efect foarte important al acestui ceai este cel detoxifiant. În special în sezonul rece, când alimentaţia noastră tinde să fie foarte bogată în grăsimi, ar trebui să consumăm ceai de gălbenele regulat, pentru că ajută la detoxifierea ficatului şi la regenerarea celulelor hepatice. Acţionează la fel de bine şi asupra colonului, a vezicii biliare sau asupra intestinelor.

Pentru persoanele care suferă de afecţiuni gastrointestinale, precum gastrite, ulcere, aciditate ridicată etc, consumul de ceai de gălbenele ar trebui să fie zilnic. Pe lângă un tratament medicamentos de la medic, în cazurile mai grave, acest ceai are o acţiune de vindecare asupra acestor afecţiuni. Durerile menstruale sau crampele abdominale sunt semnificativ ameliorate prin consumul acestui ceai, întrucât substanţele din el au efect antiinflamator.

Ceaiul de gălbenele poate avea şi un efect estetic pentru tenul îmbătrânit sau foarte uscat. Dacă îl consumi în fiecare zi, vei ameliora semnificativ aspectul pielii, întrucât gălbenelele ajută şi stimulează producţia de colagen. Tenul tău va fi mult mai hidratat, mai întins şi mai elastic. Pentru persoanele care au un ten problematic, cu acnee sau cu pete roşii şi iritaţii, ceaiul de gălbenele poate servi ca o loţiune tonică. În fiecare dimineaţă şi în fiecare seară, puneţi ceai de gălbenele pe o dischetă demachiantă şi ştergeţi cu atenţie tenul. Dacă folosiţi regulat această metodă, veţi observa negreşit îmbunătăţiri, în sensul că petele se vor diminua, roşeaţa se va estompa, iar coşurile nu vor mai apărea atât de des. Acelaşi efect benefic îl are ceaiul de gălbenele şi asupra micilor zgârieturi sau tăieturi, cărora le grăbeşte vindecarea şi cicatrizarea.

Pentru persoanele care îşi doresc deschiderea nuanţei părului sau pentru persoanele care au deja părul deschis la culoare şi doresc să menţină sau să reîmprospăteze culoarea, ceaiul de gălbenele poate face minuni. Imediat după şamponare şi mască de păr, clătiţi părul cu ceai de gălbenele şi masaţi uşor compoziţia în firul de păr. Părul se va deschide la culoare şi va căpăta reflexii naturale foarte frumoase.

Ceaiul de gălbenele este un ajutor de nădejde şi pentru fortificarea sistemului imunitar. Este un ceai bogat în antioxidanţi, iar acesta ajută sistemul imunitar să lupte împotriva bacteriilor şi împotriva virusurilor. Acest ceai are un rol important atât în prevenţie, cât şi în tratarea bolilor și poate fi găsit aici. Aşa că ar trebui să îl consumaţi zilnic, pentru a preveni contactarea anumitor virusuri, dar şi dacă v-aţi îmbolnăvit, pentru că va ajuta la grăbirea vindecării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.