Cum să faci o curăţare corectă a tenului?

curățarea corectă a tenului

curățarea corectă a tenuluiDacă eşti nemulţumită de aspectul tenului tău, cu toate că foloseşti creme şi produse scumpe, află că o greşeală de care nu multe suntem conştiente este curăţarea incorectă a tenului. Folosirea zilnică a machiajului, mersul printr-un oraş poluat, ducerea mâinii către faţă, toate sunt acţiuni pe care le facem în fiecare zi şi care duc la încărcarea tenului. De aceea, este foarte important să acordăm curăţirii un loc aparte, întrucât un ten curat şi sănătos este primul pas către frumuseţe.

Este important să depistezi ce tip de ten ai şi să foloseşti doar produse destinate ţie. Încearcă să cumperi demachiant cremă dacă ai tenul uscat, demachiant spumă dacă ai tenul gras şi demachiant gel pentru un ten normal. Dacă nu foloseşti produsele destinate ţie, vei reuşi să îţi strici tenul şi niciodată nu vei obţine pielea curată la care visezi. În fiecare dimineaţă şi în fiecare seară acordă-ţi un răgaz pentru a te demachia cu atenţie, întrucât produsele de curăţare trebuie lăsate un pic pe ten pentru a acţiona. Nu este suficientă aplicarea lor şi apoi ştergerea, ci trebuie să folosim mişcări circulare de masaj şi doar aşa vom obţine o curăţare eficientă. Multe dintre femei preferă să se demachieze direct sub duş, economisind astfel timp. Este destul de rău pentru tenul tău dacă faci asta, întrucât apa foarte fierbinte din duş îţi poate usca excesiv pielea de pe faţă.

Este important să ne spălăm faţa de două ori pe zi, dimineaţa şi seara şi nu mai des de atât. Excesul de zel nu duce către o piele mai curată, ci către una uşor iritabilă, roşie şi cu probleme. De asemenea, folosirea unui scrub de faţă trebuie să se facă la anumite intervale de timp, în funcţie de tipul tău de ten. Persoanele care au tenul uscat ar trebui să folosească scrub-ul mai rar, pe când cele care au tenul gras ar trebui să îl folosească mai des. Mai des înseamnă cam de 2 ori pe săptămână. Atunci când exfoliezi tenul cu un scrub, nu apăsa şi nici nu freca foarte tare. Masează puţin mai apăsat decât de obicei, dar nu într-atât încât să îţi faci rău sau să îţi iriţi tenul.

Citeşte cu atenţie etichetele produselor cosmetice pe care le cumperi şi evită-le pe cele care conţin alcool. Alcoolul are rolul de a usca tenul şi nu te mira dacă vei simţi o uscăciune excesivă şi o sensibilitate a feţei.

Philips VisaPure SC5275/11Pentru o curăţare eficientă a tenului, poţi apela la o perie de faţă. Periile de faţă sunt produse special concepute pentru a curăţa în profunzime tenul, dar pentru a fi delicate în acelaşi timp. Există pe piaţă perii de faţă care conţin capete de schimb, astfel că poţi alege o perie cu un capăt moale pentru ten sensibil, cu un capăt normal pentru tenul normal mixt sau cu un capăt mai dur pentru exfolierea săptămânală. Philips VisaPure SC5275/11 este una dintre cele mai eficiente perii pentru curățare a tenului. Este ușor de utilizat și curăță în profunzime chiar și tenul cu cele mai mari probleme. Ai nevoie de un gel de curăţare sau de demachiantul tău obişnuit, iar peria va ajuta produsul să îşi facă treaba cât mai bine. Peria de curățare a tenului poate fi găsită aici.

Este demonstrat faptul că aceste perii de faţă curăţă mai bine de 10 ori decât demachierea clasică, manuală. În timp, persoanele care folosesc zilnic astfel de perii au spus că au remarcat îmbunătăţiri ale aspectului pielii lor şi că au scăpat de probleme precum excesul de sebum, acneea sau punctele negre. Periile de faţă au preţuri destul de mari, însă există şi firme care au produse mai accesibile. În orice caz, o astfel de investiţie este amortizată în timp dacă te gândeşti că vei folosi peria de două ori pe zi, mulţi mulţi ani de acum înainte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.