fbpx

De ce să consumi avocado?

avocado

avocadoAvocado este un fruct care e foarte des pomenit în ultima vreme. Nutriţioniştii îl recomandă, esteticienii la fel. Este bun şi pentru copii, indiferent de vârstă, şi pentru adulţi. Poate fi consumat ca atare sau folosit pentru diverse reţete şi măşti de înfrumuseţare. Efectele sale sunt benefice asupra organismului nostru, asupra pielii şi a frumuseţii şi, în special, asupra siluetei noastre. Avocado este un fruct bogat în grăsimi bune, adică acizi graşi esenţiali. De aceea, se recomandă consumarea lui chiar şi atunci când sunteţi la dietă, pentru că va prelungi senzaţia de saţietate şi va controla pofta de mâncare.

Acest fruct este unul extrem de bogat în antioxidanţi, deci va fi un ajutor pentru întărirea sistemului nostru imunitar. Consumat periodic, aduce în organism numeroase minerale, precum şi proteine şi potasiu, toate acestea ajutând la buna funcţionare a organismului şi la menţinerea sănătăţii. Cei mai importanţi antioxidanţi care se găsesc în acest fruct sunt licopenul şi beta-carotenul. Aceştia pot fi găsiţi exact sub coajă, aşa că ar trebui să cureţi cu grijă fructul, pentru a nu arunca din greşeală partea cea mai importantă.

Avocado este extrem de bun pentru femei, întrucât are vitaminele B6, K, C, acid folic şi cupru, toate fiind substanţe care ajută la buna funcţionare a metabolismului feminin. Persoanele care suferă de pe urma retenţiei de lichide ar trebui să introducă avocado în dieta lor zilnică, pentru că acesta aduce un aport ridicat de potasiu în organism, această substanţă luptând contra retenţiei de lichide. Pentru că este foarte bogat în grăsimi bune acest fruct are un rol benefic asupra sănătăţii inimii, previne bolile cardiovasculare, reglează presiunea sângelui şi este benefic şi pentru persoanele cu probleme de tensiune. Este un aliment destul de uşor şi ajută la ameliorarea problemelor digestive, precum şi la durerile de stomac sau afecţiuni ale mucoasei gastrice.

Avocado este foarte eficient şi pentru piele, fiind cunoscute câteva măşti care aduc beneficii cosmetice tenului sau părului. De exemplu, pentru tenul foarte uscat se recomandă folosirea unui avocado pisat, ulei de măsline şi puţin suc de lămâie. Se aplică amestecul pe faţă şi se lasă să acţioneze cam 15 minute, după care se clăteşte cu apă caldă. Pentru mâinile crăpate sau pentru călcâie, se prepară o mască din avocado, ulei de măsline şi un gălbenuş de ou care se aplică şi se lasă să acţioneze 20-30 minute. Pentru că este un fruct gras, are un rol foarte benefic în hidratarea în profunzime a pielii şi poate fi folosit chiar şi ca tratament pentru estomparea vergeturilor.

Consumul de avocado, alături de alte alimente curate, vă ajută să vă menţineţi silueta sau chiar să slăbiţi şi ameliorează aspectul de coajă de portocală al pielii. Studii recente arată că acest fruct are proprietăţi care protejează ficatul împotriva cirozei şi împotriva altor boli hepatice, ajutând totodată la regenerarea celulelor hepatice. Pentru că este bogat în luteină, avocado acţionează în mod pozitiv asupra ochilor, întârziind dispariţia vederii sau problemele care pot apărea odată cu înaintarea în vârstă.

Alte studii au demonstrat că avocado are un rol benefic în prevenirea apariţiei cancerului şi acţionează în sensul distrugerii celulelor responsabile de această boală. De asemenea, are un rol detoxifiant, curăţând organismul în special asupra nivelului digestiv şi intestinal, ajutând astfel la combaterea halenei sau a gurii uscate.

Mai mult de atât, avocado hidratează pielea în profunzime, ameliorează bolile precum psoriazisul, iritaţiile sau diverse eczeme care pot apărea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.