fbpx

Detoxifierea după Sărbători

detoxifierea

detoxifiereaSărbătorile vin de regulă cu mese bogate în bunătăți, dar și în calorii și grăsimi, așa că nu are de ce să te mire dacă după minivacanța petrecută în compania celor dragi, nu o să te simți chiar bine din punct de vedere fizic. Este norma să resimţim efectul alimentelor nesănătoase sau al unui stil de viaţă nu tocmai ordonat. Corpul începe să ne transmită anumite semnale, devenim obosiţi, irascibili, nu ne mai putem odihni cum trebuie, simţim că suntem secaţi de energie şi nu mai reuşim să ne bucurăm de viaţă aşa cum ar trebui. Se spune că cel mai bun lucru pe care îl poţi face este să îţi asculţi corpul, pentru că el îţi va spune întotdeauna ce şi cum are nevoie să îi dai sau să îi scoţi din alimentaţie.

Atunci când aceste simptome apar în viaţa ta, înseamnă că e timpul pentru o cură de detoxifiere. Această detoxifiere nu îţi este străină, se vorbeşte tot mai des despre ea şi cred că zilnic apar noi şi noi reţete, care mai de care mai eficiente. Dacă ai ridicat din sprânceană întrebător la unele dintre ele, nici nu e de mirare, căci există cure de detox care sunt extrem de restrictive cu organismul. Dieta cu apă, lămâie şi sirop cayenne este cea mai agresivă din cele cunoscute până acum, însă, cu toate acestea, încă există oameni care o ţin.

Află că nu trebuie să ţii o cură de detox în toată regula, adică să o cumperi de undeva sau să prepari în casă numai băuturi lichide. Este suficient să faci mici modificări în dieta ta zilnică şi, mai ales, să introduci câteva alimente minune, care sunt cunoscute pentru proprietăţile lor de eliminare a toxinelor.

Legume care te ajută să elimini toxinele!

Toate legumele sunt sănătoase şi dieta ta ar trebui să le includă aproape la fiecare masă. Însă, dintre legume, câteva se remarcă pentru că ajută corpul tău să elimine mai repede din toxine, iar tu vei resimţi efectele unei cure de detoxifiere, fără să te restricţionezi prea mult.

Broccoli este un aliment foarte îndrăgit de majoritatea dintre noi, pentru că are un gust bun, poate fi introdus într-o multitudine de reţete şi nici nu are un preţ ridicat. Dacă nu găseşti broccolli proaspăt tot timpul, poţi cumpăra pungi congelate, pe care să le ţii şi tu tot la congelator şi să dezgheţi pe rând numai cantitatea de care ai nevoie. Este suficient să introduci în dieta ta zilnică o jumătate de cană de broccoli şi rezultatele nu vor întârzia să apară. Joacă-te cu imaginaţia ta şi inventează tot felul de reţete noi sau inspiră-te de pe internet, de pe site-urile culinare.

Sparanghelul este o legumă care nu se bucură de de mare promovare ca și broccoli, însă este extrem de benefic pentru organism, întrucât este un diuretic natural şi ajută în acest fel la eliminarea mai rapidă a toxinelor. Consumul de sparanghel te protejează de cancer şi acţionează şi împotriva radicalilor liberi.

Sfecla roşie este o legumă care face minuni pentru ficatul tău. Prin compuşii pe care îi conţine, ajută ficatul să elimine toxinele care s-au adunat la nivelul lui. Cel mai bine este să consumi sfeclă roşie sub formă de suc proaspăt, pe care să îl faci tu în fiecare dimineaţă. Consumă o cană sau două în loc de mic dejun, pentru un efect mult mai benefic. Sucul de sfeclă roşie este foarte nutritiv, săţios şi are şi un gust dulceag, bun.

Am lăsat la urmă o legumă destul de contestată şi anume usturoiul. Usturoiul este fie foarte îndrăgit, fie detestat, fie foarte îndrăgit dar neconsumat prea des din cauza mirosului. Dacă adaugi usturoi la mâncare, nu numai că vei condimenta şi aroma orice fel de mâncare fără gust, dar vei ajuta metabolismul şi vei elimina mai repede toxinele din organism. De asemenea, usturoiul este şi un ajutor de nădejde pentru ficat. Dacă nu îţi place gustul sau mirosul, specialiştii recomandă să iei usturoi sub formă de capsule-supliment alimentar.

Așa că dacă ai exagerat cu mâncarea de Sărbători, nu trebuie decât să fii puțin mai atentă la alimentație, astfel încât în mai puțin de 10 zile să îți revii la tonusul de înainte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.