fbpx

Dieta cu limonadă – detoxifiere, slăbire sau inconştientă curată?

dieta cu limonadă

dieta cu limonadă

Dieta cu limonadă este una îndelung contestată şi respinsă, din start, de foarte multe persoane. Iniţial, această dietă a fost gândită ca una cu un puternic rol de detoxifiere, însă multă lume o tratează ca pe o dietă de slăbit. Este evident că prin urmarea acestei diete se pierd kilograme destul de uşor, însă acesta ar trebui să fie un efect secundar. Dacă este ţinută corect, sub îndrumarea şi supravegherea unui medic, această dietă poate avea efecte spectaculoase asupra siluetei noastre şi, în primul rând, asupra sănătăţii.

Atunci când în media a apărut ştirea că Beyonce a slăbit 9 kilograme în doar două săptămâni cu această dietă, femeile s-au grăbit să o încerce. Fiind însă foarte restrictivă, puţine persoane reuşesc să o ţină corect şi până la capăt. Cel mai important lucru pe care trebuie să îl ştiţi este că atunci când veţi reintroduce hrana solidă, fie ea şi foarte sănătoasă, este inevitabil să nu luaţi în greutate. Dacă nu aveţi răbdare şi nu sunteţi atenţi la alimentaţie, efectul yo-yo îşi va face apariţia şi veţi avea rezultate dezastruoase, luând în greutate chiar mai mult decât aţi reuşit să daţi jos.

Paşii dietei

Această dietă cu limonadă este una care se bazează pe consumul exclusiv de hrană lichidă, pe o perioadă de mai multe zile la rând, ideal ar fi minim 10. Pentru a vă pregăti organismul pentru ce urmează în prima fază, o zi sau două trebuie să consumaţi doar legume şi fructe, crude sau preparate la aburi. Excludeţi total din alimentaţie carnea, lactatele şi orice produs animal. Consumaţi mai bine de jumătate din farfurie cu legume şi restul cu fructe, întrucât acestea conţin zahăr şi nu este indicat să mâncaţi cantităţi prea mari.

În următoarele două zile, începeţi să transformaţi legumele şi fructele în sucuri şi smoothie-uri sau supe. Cu această etapă începeţi să pregătiţi terenul pentru începerea meselor exclusiv lichide. Dacă preparaţi supe, puneţi foarte multă apă, la fel şi în sucuri sau smoothie-uri. De altfel, se recomandă să beţi pe stomacul gol un litru de apă cu sare neiodată. Aveţi grijă că această băutură are un rol laxativ foarte puternic.

A treia etapă înainte de începerea dietei propriu zise este o zi în care să consumaţi cam doi litri de suc de portocale, stors în casă. Aveţi voie să beţi doar acest suc şi apă pe parcursul unei zile.

Urmează apoi cele minim 10 zile de dietă în care veţi bea numai limonadă, între 6 şi 8 pahare pe zi. Limonada se prepară cu ulei de arţar şi piper cayenne şi este ideal să vă preparaţi fiecare pahar în parte, atunci când urmează să îl beţi. Dacă preparații de dimineaţă toată cantitatea, piperul cayenne va deveni foarte aromat şi băutura ar putea să fie imposibil de băut.

După ce aţi terminat aceste zile de detoxifiere, urmează reintroducerea alimentelor, care se face treptat. În prima etapă, continuaţi să beţi limonada, dar introduceţi şi sucul de portocale pentru o zi. Apoi, pentru încă o zi sau două, consumaţi numai sucuri şi smoothie-uri. În final, ajungem la etapa în care consumăm doar fructe şi legume crude sau preparate la abur. Cu siguranţă, veţi înregistra o pierdere spectaculoasă în greutate, însă, cel puţin câteva kilograme vor fi puse la loc foarte repede atunci când veţi reintroduce alimentele.

Această dietă este foarte restrictivă şi, dacă deja aveţi un dezechilibru în organism, este bine să vă ţineţi la distanţă de ea. Totuşi, are efecte foarte benefice asupra organismului, ajutând corpul să elimine toate toxinele acumulate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.