fbpx

Dieta de detoxifiere cu supă verde

dieta de detoxifiere

dieta de detoxifiereSuntem în plin sezon de primăvară, iar acesta este un anotimpul perfect pentru a urma o cură de detoxifiere. Cu siguranţă, acest termen îţi este foarte cunoscut şi eşti la curent cu măcar câteva reţete care promit curăţarea ca prin minune a organismului. Noi îţi propunem astăzi o dietă care să nu fie atât de restrictivă din punct de vedere alimentar, pentru a nu-ţi deregla organismul, dar totodată care să aibă rezultate foarte bune asupra funcţionării corecte a corpului tău şi să îl ajute să grăbească eliminarea toxinelor. Primăvara, toată natura începe să se dezmorţească, gradele din termometre o iau în sus, iar pofta ta de mâncare începe să scadă. De aceea, este foarte bine să ţii această cură acum şi nu în sezonul rece, pentru că nu vei resimţi foamea într-un mod acut. În plus, poţi combina cura de detoxifiere cu plimbările în aer liber, cu sportul sau chiar cu mai mult mers pe jos. Această cură te va ajuta şi să scapi de cele câteva kilograme în plus acumulate în timpul iernii şi va avea un efect benefic asupra pielii tale, ajutându-te să ai un ten mai curat, mai luminos, să scapi de punctele negre şi de acnee, dar şi de celulită şi depozitele de grăsime de pe trup.

Cum prepari supă verde?

Pentru supă verde ai o libertate destul de mare la ingrediente, însă toate trebuie să fie verzi. Poţi folosi dovlecei, praz, broccoli, mazăre, fasole verde, spanac, varză de Bruxelles etc. În funcţie de preferinţele tale, alege legumele verzi care îţi plac cel mai mult, pentru ca supa să fie delicioasă iar ţie să îţi vină foarte uşor să ţii cura.

Într-o oală pune la călit prazul în puţin ulei. Recomandăm folosirea uleiului de cocos sau de palmier pentru că sunt cele mai indicate uleiuri pentru gătit la temperaturi înalte la ora actuală. Pe lângă faptul că sunt sănătoase, sunt şi un ajutor de nădejde în curele de slăbire, întrucât nu aduc un aport caloric ridicat în organism. E mai indicat să foloseşti praz şi nu ceapă. Poţi folosi ceapă numai în cazul în care ai ceapă verde la îndemână. După ce prazul devine moale, adaugă deasupra toate celelalte legume, tăiate mărunt sau mai mare şi apă cât să le acopere. Lasă totul să fiarbă. Pentru gust, poţi adăuga puţină sare de mare, dar şi orice verdeţuri ai la îndemână: busuioc, mărar, pătrunjel etc. Nu uita că este o supă de detoxifiere, deci trebuie să o faci cât mai sănătoasă şi evită să pui cuburi magice sau vreo bază de mâncare din comerţ. În general, ar trebui să te dezobişnuieşti de gustul artificial al mâncărurilor din comerţ, care sunt pline de substanţe nocive în cantităţi mari şi foarte concentrate.

Ca să ţii aşa cum trebuie această cură este indicat să consumi între 3-5 boluri în fiecare zi. Minim 3, maxim 5. Dimineaţa, imediat după trezire, bea un pahar mare de apă călduţă în care ai pus sucul proaspăt stors de la jumătate de lămâie şi puţină miere de albine. Această băutură este deja arhicunoscută pentru că ajută la eliminarea rapidă a toxinelor din corp.

Dieta-cu-legume-verzi

În zilele de detoxifiere nu ai voie să consumi altceva în afară de supă şi apă. Pentru un efect şi mai bun, încearcă să renunţi şi la cafeaua de dimineaţă şi înlocuieşte-o cu o ceaşcă de ceai verde, neîndulcit. Cu câteva zile înainte de a începe cura, încearcă să renunţi la carne şi la produsele de origine animală, pentru ca organismul tău să se obişnuiască cu o hrană bazată strict pe legume. După terminarea curei, 2-3 zile consumă mai mult legume şi fructe şi introdu treptat în dieta ta produsele de origine animală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.