fbpx

Secrete pentru a păstra culoarea părului vopsit mai mult timp

par vopsit

par vopsit

Majoritatea femeilor cunosc senzaţia aceea extrem de plăcută a părului proaspăt vopsit. Textura, reflexiile, strălucirea, toate sunt atribute pe care le dorim pentru un păr frumos, dar care, din păcate, nu rezistă foarte mult timp. În funcţie de tipul de păr, dar şi în funcţie de îngrijirea pe care o acordăm acestuia, culoarea de păr rezistă mai mult sau mai puţin. Desigur că soluţia ar fi să vopsim părul din nou, imediat ce culoarea începe să pălească, însă acest lucru este foarte dăunător pentru sănătatea firului de păr, vopsitul excesiv ajungând să îl ardă în timp. În plus, nu e o soluţie tocmai economică, pentru că vopsitul părului necesită anumite investiţii financiare, mai ales dacă îl facem la salon.

Şamponul folosit este foarte important!

Este esenţial să folosiţi produse destinate doar părului vopsit, întrucât acestea conţin ingrediente special alese. Însă, înainte de a vopsi părul, trebuie să folosiţi un şampon foarte puternic, care să facă o curăţare în profunzime. Specialiştii recomandă să spălaţi părul cu un şampon clarifiant de două trei ori înainte de vopsire, pe parcursul unei săptămâni. Astfel, veţi reuşi să îndepărtaţi toate reziduurile din păr şi toate resturile de la vopselele anterioare sau de la produsele de coafat. Aplicată pe un fir de păr curat, vopseaua va intra mai bine în fir şi va rezista mai mult timp.

După vopsire, folosiţi întotdeauna o gamă special destinată părului vopsit. Este foarte important să rezistaţi tentației de a vă spăla părul zilnic. Chiar şi dacă aveţi părul gras, de două ori pe săptămână este suficient. Spălatul foarte des duce la diminuarea culorii, pentru că la fiecare spălare culoarea mai păleşte puţin. Între spălări, puteți încerca un şampon uscat, astfel încât podoaba capilară să mai reziste încă o zi înainte de a fi spălată.

Tot şamponul vă poate ajuta să vă reîmprospătaţi nuanţa părului de fiecare dată când îl folosiţi. Există şampoane speciale care ajută la blocarea culorii în firul de păr sau care au pigmenţi coloraţi în compoziţie. Aceştia aduc un boost de culoare părului şi împiedică nuanţa să pălească prea repede. Aceste şampoane sunt indicate în special persoanelor care au nuanţe foarte puternice ale părului, precum negru intens sau roşu vibrant.

Nu trebuie să uitaţi de hidratarea părului, cu balsam după fiecare spălare şi mască intens hidratantă de două ori pe săptămână. Un păr care nu se usucă excesiv va fi mult mai capabil să reţină pigmenţii de culoare. De asemenea, ar trebui să evitaţi folosirea fixativului în mod abuziv, pentru că face părul să arate tern şi trebuie spălat mult mai des.

Investiţi într-un spray pentru strălucire de calitate şi căutaţi unul care să asigure şi protecţie solară. Sprayul pentru strălucire va face lumina să cadă diferit pe şuviţe şi culoarea va arăta mai bine, mai vibrantă. Protecţia solară pentru păr este necesară tot timpul, cu atât mai mult în perioadele în care mergeţi în vacanţă sau când vă expuneţi părul la soare. Căutaţi să vă protejaţi, purtând turbane sau pălării.

Apa pe care o folosiţi atunci când vă spălaţi pe cap este foarte importantă. Specialiştii atrag tot mai mult atenţia asupra faptului că există o cantitate tot mai mare de clor în apa de la robinete. Ai putea scăpa de această problemă dacă ţi-ai instala în casă un echipament special de purificare a apei. De asemenea, ai grijă la temperatura apei atunci când îţi speli părul, pentru că apa fierbinte este nocivă firului de păr şi mai ales părului vopsit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.