Sfaturi pentru accelerarea creşterii părului

Sfaturi pentru accelerarea creşterii părului

Sfaturi pentru accelerarea creşterii părului Toate femeile îşi doresc să aibă un păr cât mai lung, cât mai frumos şi cât mai sănătos. Încă din copilărie, din poveştile cu zâne, suntem obişnuiţi să asociem frumuseţea unei femei cu un păr lung şi frumos, însă, din pacate, nu toate ne putem lăuda cu o podoabă capilară de invidiat. Motivele pentru care părul nu creşte mai repede, mai des sau mai sănătos sunt variate, însă putem apela la mici trucuri pentru a-i da un mic impuls.

În primul rând, trebuie să ştii că e o chestiune de sănătate dacă părul tău nu reuşeşte să crească într-un ritm bun. Verifică dacă nu cumva ai anumite carenţe de vitamine în organism. Cele mai importante sunt A,B, C şi E, pe care le poţi obţine din consumul de fructe, nuci sau alte alimente bogate, dar le poţi lua şi ca suplimente de aici, dacă ştii că dieta ta nu este bogată în vitamine. Apoi, sănătatea exterioară a părului este foarte importantă. Dacă ai un păr degradat, cu fire despicate, dacă foloseşti des placa sau ondulatorul, trebuie să ştii că asta va afecta foarte tare lungimea părului tău. Chiar dacă părul creşte de la rădăcină într-un anumit ritm, în acelaşi ritm el se va rupe de la vârfuri, aşa că te poţi trezi cu aceeaşi lungime de păr pe parcursul unor ani buni.

Foloseşte des metoda masării scalpului cu diferite uleiuri: de ricin, de migdale, de măsline. Evită să foloseşti produse cosmetice sau toxice din comert direct pe scalp şi apelează la metode naturale. Masarea pielii capului duce la stimularea circulaţiei şi a creşterii firelor de păr. O altă metodă naturistă este masca cu ceapă, care poate fi folosită în două feluri. Prima dată adaugă o ceapă marunţită în şamponul pe care îl foloseşti şi lasă-le împreună cam un sfert de oră. Apoi, foloseşte acest amestec pentru a te spăla. În al doilea rând, pune la fiert într-o oală o ceapă, câţiva căţei de usturoi şi două batoane de vanilie şi clăteşte părul cu infuzia rezultată.

Folosite în mod regulat, aceste metode accelerează ritmul de creştere al părului, îl hidratează şi îi dau o strălucire aparte. Masajul scalpului se mai poate face cu suc de lămâie şi ceapă, amestecând părţi egale din aceste două alimente şi masând înainte de fiecare spălare, uşor, scalpul.

Este foarte important ca măcar o dată la 3 luni să treci pe la stilist ca să îţi iei vârfurile. Ideea cum că îţi vei scurta părul este greşită, pentru că un păr cu vârfuri despicate este predispus la rupere şi nu va avea niciodată aspect sănătos. De asemenea, renunţă la a-l ţine mereu prins în coadă sau în coc, pentru că îi poţi sensibiliza rădăcinile. Ai grijă cât de tare strângi elasticul de păr atunci când, totuşi, îl prinzi: cu cât mai lejer, cu atât mai bine. Tot în materie de prins părul, este bine să renunţi la clamele rigide din metal sau plastic care prind părul. Folosite în mod regulat, acestea strâng zona respectivă şi sensibilizează firul de păr, care poate ceda chiar de acolo.

Alege un pieptene şi o perie cu dinţi moi. Aşa cum nu ţi-ai dori să te zgârii pe piele cu ceva rigid, aşa nici părul tău nu doreşte să fie agresat. Nu pieptăna niciodată părul ud, ci aşteaptă să se usuce. Dacă eşti sub duş, poţi folosi un pieptene special, cu dinţi rari, pentru a pieptăna părul, dar doar dacă ai aplicat balsam sau mască înainte. Niciodată doar părul ud, ca atare. Aşteaptă ca părul să se usuce şi apoi piaptănă-l delicat, din aproape în aproape, ţinând şuviţa în mână şi netrăgând de el, chiar dacă există multe porţiuni încurcate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.