Care sunt cele mai populare tipuri de extensii de păr?

extensii

extensiiUn păr bogat şi lung este asociat, încă de pe vremea zeilor, cu frumuseţea feminină. Şi în zilele noastre, în sondajele de opinie, marea majoritate a bărbaţilor răspund că femeile cu părul lung sunt cele mai atractive. Însă, pe multe dintre doamne nu le ajută genetica şi nici tratamentele la care îşi supun părul ca să obţină o lungime bună a acestuia. Trăim într-o lume în care mai toate femeile îşi colorează părul, îl coafează cu diverse aparate pe căldură şi îl poartă prin oraşe poluate. Nu e de mirare că firul de păr devine tot mai subţire şi nici măcar nu mai aduce la textură cu cel pe care îl aveau bunicile noastre. Însă, pentru că ne dorim totuşi să fim frumoase, avem oricând la îndemână alternativa extensiilor de păr.

Cele mai populare extensii sunt cele clip on. Sunt meşe de păr care au în spate clămiţe şi care se prind foarte uşor în părul tău. Sunt cele mai practice şi cele mai răspândite pentru că se pot folosi de un număr mare de ori (până când părul din ele se degradează) şi pentru că pot fi puse şi date jos foarte uşor, atunci când se doreşte. La preţ, sunt cele mai convenabile. Dezavantajul lor ar fi că, dacă nu sunt puse corect, pot deveni vizibile şi nici nu arată natural.

 extensii sunt cele clip on

Următoarea categorie de extensii foarte răspândită este cea a extensiilor cu keratină. Acestea sunt foarte durabile, se ţin în păr permanent şi durează între 3 şi 6 luni, în funcţie de cât de repede creşte părul tău natural. Practic, se lipesc şuviţă cu şuviţă de părul tău, acest lucru trebuind să fie făcut neapărat într-un salon de specialitate. Atunci când se dau jos, se foloseşte o soluţie care topeşte keratina şi apoi aceasta se scoate din păr cu multă răbdare. Există riscul de a-ţi distruge părul cu ele, mai ales dacă nimereşti o persoană care nu are răbdare să le dea jos cum trebuie. Este un proces foarte migălos şi necesită chiar mai mult timp decât atunci când acestea au fost montate.

extensiilor cu keratină

Extensiile cu microring sunt la fel, pe sistemul şuviţă cu şuviţă şi se ţin permanent în păr, doar că pe o perioadă mai scurtă, cam 2 luni. Dezavantajul lor principal este acela că inelele se pot dovedi a fi foarte incomode la purtare şi că ele pot fi vizibile în păr. De asemenea, la tipul acesta de extensii există cel mai mare risc de alunecare din păr, aşa că te poţi trezi că vei pierde şuviţe, din senin.

extensii-cu-microring

Extensiile cusute sunt o metodă ceva mai nouă care pare să prindă destul de bine. Se împletesc şuviţe foarte subţiri, pe orizontală, foarte aproape de pielea capului şi apoi se cos meşe de păr de acestea. Procedura este una puţin cam dureroasă şi poate dura câteva zile până să te acomodezi cu noile extensii. Părul arată destul de natural, aşa că aceste extensii sunt chiar recomandate. Din păcate, există puţini specialişti care ştiu să le monteze aşa cum trebuie.

extensii cusute

Cea mai nouă metodă de extensii permanente este cea cu benzi. Practic, se lipeşte de o şuviţă mai groasă, foarte aproape de rădăcină, o şuviţă de extensie. Se montează mai uşor decât cele fir cu fir şi arată foarte bine şi natural în păr. Se dau jos atunci când părul natural a crescut prea mult şi extensiile devin vizibile.

extensii permanente cu benzi

Oricare dintre extensiile care se ţin permanent au nevoie de o îngrijire specială. Este recomandat să le îngrijiţi numai la coafor, pentru că ele trebuie spălate şi uscate cu grijă. Dar și acasă acestea necesită o grijă destul de atentă, mai exact, va trebui să le perii zilnic cu o perie specială ca aceasta, pentru a nu te trezi că rămâi cu extensia în mână tocmai cânt te pregătești să ieși pe ușă.

Extensiile permanente şi întreţinerea lor ulterioară necesită destul de mulţi bani, însă ce nu facem noi pentru a ne simţi frumoase?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.